Böbrek biyopsisi nasıl yapılır?

116

Doğru sonuçların ortaya çıkması bakımından bu tekniğin uygulanması fazlası ile önemlidir. İki farklı amaçla Böbrek Biyopsisi işlemi uygulanır;

Böbreğe diğer testler yapıldı ve kesin sonuçlar ortaya konulmadıysa, kesin tanı koymak açısından bu tekniğin uygulanması önem taşımaktadır.
Böbreklerde var olan bir tümörü net olarak belirlemek açısından bunu uygulamak gerekmektedir. Aynı zamanda iyi huylu veya kötü huylu tümörler için de tipleme yapabilir. Her böbrek için Böbrek Biyopsisi uygulanmamaktadır. Bazı hastalar için direkt olarak ameliyat ortamı hazırlanabilir.

Böbrek Biyopsisi, günümüzün en güvenilir ve kesin sonuçlar veren tekniği olarak bilinmektedir. Doktorlar, bu konuda yaşanan sıkıntıları çözüme kavuşturmak ve kesin tanı koymak bakımından bu tekniğe fazlası ile yönelmektedir. İğne yapılmadan evvel lokal anestezi uygulanır. Bununla beraber herhangi bir ağrı durumu gözlemlenmemektedir. Fakat işlemi tam manasıyla bilmediğimizden dolayı korku, endişe, panik gibi farklı ruh hali değişimleri söz konusu olabilir.

Öncelikle Böbrek Biyopsisine geçiş yapmadan evvel doktorlar ultrason yaparlar ve parça alınacak bölgeyi kesinleştirirler. Ondan sonra bu bölge uyuşturulur, iğne ile girilir ve biyopsi alınır. 5 dakika kadar kısa bir sürede bu işlem kalıcı olarak bitmektedir. Günümüzün en sık tercih edilen tekniklerinden bir tanesidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.